srijeda, 17. listopada 2012.

Zatvaranje fenestracije

Nismo jednostavno uspijeli svima odgovoriti na pozive i poruke pa ovim putem se svima zahvaljujem na tome sto ste mislili na nas i upucivali Bogu svoje molitve.
Martin je u petak 12. listopada imao operaciju na Rebru. Učinjeno je ono što je predviđeno prošle godine poslije operacije u Munchenu. Pošto mu je ostavljen otvor na srcu od 4 mm sada je taj tzv. prozor na srcu zatvoren. Postavljen je tzv. kisobran koji je uveden kroz žile i postavljen u srcu na mjestu prozora. Operacijiski zahvat je obavio prof. dr. Andreas Eicken, sa klinike  Deutsches Herzzentrum München koji je upućen u cijelu problematiku Martinovog srca i uvjedno je ovaj vikend sudjelovao na međunarodnom simpoziju o djeci sa srčanim greškama na Rebru. Ovo je bio prvi zahvat takve vrste na Rebru pa vjerujemo da je prof. Eicken puno pomogao i nasim lijecnicima u prenosenju znanja. 
Operacija je protekla stabilno i liječnički tim je bio prezadovoljan cijelom situacijom. Peoblem je nastao poslije operacije jer bili smo upoznati da postoji mogućnost krvarenja što se kod Martina i dogodilo. Poslije operacije došlo je do neželjenog krvarenja. ali nakon sat-dva borbe i to je je na našu radost dobro rješeno. Martin je dobro i nadamo se da će biti dobro. Već sutradan po operaciji je osjećao dobro, a u ponedjeljak mu je napravljen novi UZV srca i Rengen cijelokupnog prsnog koša kako bi liječnici bili sigurni da taj njegov mali kišobran od 4 mm radi svoju funkciju. Sve se odvija u najboljem redu. S obzirom na njegovo dobro stanje stigli smo i doma. Ostali smo i bez dva lijeka koja smo do sada redovno pili i  sada moramo piti samo 2, što nas još više sve skupa raduje. 
Hvala vam svima što mislite na nas. Bog vas blagoslovio.











Nema komentara:

Objavi komentar