nedjelja, 7. lipnja 2009.

Martin - nastavak price

Evo da se javim sa par rijeci. Dobio sam dosta poziva i upita gdje je mail. Evo ga. Iskreno sinoc sam bio premoran da bi poslao par redaka.
S Franciskom se redovno cujem dva-tri puta na dan. Jucer je bio buran dan, danas je bio nesto smireniji. Dosta ovim dana spominjem andele, Martin je dobio jos jednog zastitnika. Njegov mali prijatelj cimer iz sobe jucer se preselio u vjecnost. Nazvat cu ga beba D., oko 12 sati jucer je umro. Imao je tezak pocetak zivota koji nije izdrzao. Zaista smo tuzni zbog toga. Ova beba je jako puno ucinila za Martina. Mi smo je upoznali jos na Rebru. Beba D. je trebala ici onim letom kojim je Martin odletio za Njemacku. Martin je dosao na njegovo mjesto jer njegovi roditelji nazalost nisu marili za njega i nisu rjesili sve potrebne papire za put. Koliko smo saznali njegove papire je sredila baka. Roditelji ga nisu obisli ni na Rebru, niti su se pojavili u Munchenu. Najveci je problem sto ce biti sa tijelom toga dijeteta. Zbog njegovog teskog stanja proteklih dana radujemo se sto ga je Bog pozvao k sebi. Vjerujem da ce se i on zagovarati za svoga cimera s kojim se druzio deset dana.
A Martin... Hm, mama kaze da je dobro. U srijedu je izvrsena operacija zatvaranja prsnog kosa. To je isto tako dobro podnio. Jutros mu je maknut i flaster sa rane, jer sve dobro zacijeljuje. Nema krvarenja ili natecenosti. Lijecnici govore da je bolje da se prirodnim putem susi taj dio nego da se i dalje zatvara sa flasterom. Ono sto nas jako veseli i raduje je njegovo stanje opcenito. Lijecnici su i vise nego zadovoljni. Nije vise na respiratoru, redovno mu se prati tlak, uzima mu se krv i svi ti nalazi su u redu. Isto tako maknuti su svi suvisni aparati. On sada prima samo jedan lijek i to u maloj kolicini. Hrani se majcinim mlijekom i ta se doza povecava iz sata u sat. Dobiva i vitaminski koktel u kojem ga poslije operacije zele ojacati vitaminima, mineralima, zeljezom, kalcijem... Zaista i vise nego zadovoljavajuce. Neka Bog da da i tako ostane. On reagira, piski, mrsti se i smije. Danas je lijecnik rekao da djeluje smireno i stabilno sto je veliki plus zbog zacijeljenja cijele rane, kao i normalne funkcije srca. Ono sto nas je jos razveselilo je predvidanje da bi vec pocetkom iduceg tjedna mogao napustiti intenzivnu njegu i bio bi prebacen na normalni odijel klinike.
Danas je sa svojom mamom izmjenio nekoliko pogleda. Vrlo ju je pazljivo slusao i drzao za prst dok mu je ona tepala. Jucer se je budio i bio malo gledao, danas popodne je bio dosta budan. Nadamo se da cemo i dalje primati lijepe vijesti.
Petri i meni vec puno nedostaju. Nadamo se da ce nam doci brzo.
Hvala vam svima koji nas podrzavate. Molimo se i dalje da Martin bude dobro. Iskreno hvala svima. Dobri Isus neka vas zagrli, blagoslovi i cuva! Mi vas svi volimo.
Martin, Petra, Franciska i Marjan

Objavljeno mailom: 29.11.2008.

Nema komentara:

Objavi komentar