nedjelja, 7. lipnja 2009.

Martin - dva tjedna



Proslo je dva tjedna od kada se Martin rodi. Hvala Bogu stizu i dalje ohrabrujuce vijesti iz Munchena. Najvise sto nas brine je razdvojenost, ali za sada tako mora biti.
U subotu smo opet bili tuzni, jer je umrla jos jedna beba iz Hrvatske. Curica beba A. nije izdrzala operaciju koju je imala u petak. U subotu rano ujutro Franciska je bila prevoditelj bebinoj mami jer su je u 6 sati ujutro hitno zvali u kliniku. Iskrena sucut roditeljima i braci od male bebe A. Siguran sam da se sada smjesi u nebu. Beba A. je krstena isti dan kada i Martin 18.11.
Martin - borac za zivot. Poceo je vec i gugutati svoj mami. Koliko cujem i pozorno ju slusa dok mu ona prica. Franciska ga je prvi puta po operaciji mogla i primiti. Skinut je sa svih aparata, cak i lijek koji prima sada se smanjuje. Daje se u odredenim vremenski m razmacima koji su se poceli povecavati. Taj lijek prima protiv bolova i smirenje. Poceli su ga hraniti majcinim mlijekom na bocicu, ali to ide dosta tesko jer se brzo zamara tako da uspije posisati nesto malo, ali onda moraju ga hraniti na sondu ili preko sprice. Bitno je da prihvati bocic kako ne bi izgubio refleks sisanja. Koliko cujem on je dobro. Dobro i izgleda. Sada vec se polako i budi i vecim dijelom uspije biti i budan. Rana dobro zarascuje, samo ponekad osjeti bol. U tim trenucima napravi grcevito lice. Dosta je smiren sto je dobro. Sada vec vise pomice i rukice i nogice i pozorno slusa sto se oko njega dogada. Mi se nadamo da ce za koji dan preci na otvoreni odjel klinike i da nece vise trebati lezati na intenzivnoj njezi.
Mi smo zapalili prvo adventsku svijecu (nas vijenac vidite na slici). Petra je veceras prva rekla da se trebamo pomoliti za bracu. Dosasce je vrijeme iscekivanja. Evo nama se upravo poklopilo da iscekujemo dolazak Bozica i dolazak Martina. Nadamo se da ce nam Martin i mama doci brzo.
Hvala vam svima koji se javljate i podrzavate nas u ovom nasem dosascu. Sve vas volimo, Bog vas blagoslovio!
Petra vas pozdravlja sa svojoj Jagodica Bobicom.
Pozdrav svima.

Objavljeno mailom: 01.12.2008.

Nema komentara:

Objavi komentar